Român în Europa, Ultimi emigranti, primii europeni

Ziua alchimiei mele

IMG_8442

Pe la pranz am abandonat, desi, stiva de documente chema si pe birou, dar si pe podea. Noua asistenta a privit cu o spranceana la ceruri dezordinea. Cealalta „sefa” era extrem de ordonata. Eu am ordinea mea. Si e greu de explicat. Cel putin, asa cred eu-:)

Am scos-o la cafea, zambind, si am iesit din birou bucuroasa si mandra de mine. In 13 ani de emigrare si tinerete fara batranete, energie si adrenalina, nu mi-am luat decat vreo doua pauze. Azi a fost a treia.

Si m-am dus la „Alchimie Spa&Hair” la Anda si Mirela Burcea. In Ixelles, chiar pe Rue de Trone, 222.

Max mi-a facut niste umbre colorate prin par si mi-a scos firele albe cu o culoare naturala. Neagra, precum codanele din Maramures. Deja, indrazneala si schimbarea m-au razbunat.

Cand m-au ingrijit cei de la Spa si masaj, am capitulat undeva inspre levitatie. Deodata, parca imi  place si mie filozofia, feminitatea si hodina. Parca e chiar placut sa-mi vad visele detasat. Am zambit tot timpul, si-am motait ca un motan deasupra sobei. Stiu, so not sexy. Ce sa faci, atat am putut si eu. Am 36 de ani si nu am simtit niciodata nevoia sa petrec 6 ore la salon. Pana azi. Exista un inceput pentru orice, stiu. De-abia astept sa vad unde va duce asta. In fond, sunt om si eu. Pana si eu-:)

Am iesit in Place Luxembourg, doar sa imi recuperez masina si sa imi savurez vinul alb din 2009, in linistea salciei de langa casa din Vilvoorde. Pentru ca merit. Cliseele de neinteles, mi se par acum budhisme pline de greutate si intelesuri revelatoare.

Da, mergeti la Alchimie si bucurati-va de voi insine, de ceaiul verde atat de aromat, de veselia si dragalesenia staffului, de parfum si calitatea serviciilor. Apoi meditati. Sa vedeti cum multe din desaga vi se par demult debarcate.