Fără categorie

O femeie normala si spaimele din capul ei

IMG_0104

Am crescut la tara, codul genetic inregistrat la Suciu de Jos, desi, m-au scolit la Baia-Mare in primii ani, adica la oras. Educatia cuminte, religioasa, dar si libertatea rasfatului unei copilarii exuberante, la sat, a trasat linii clare pentru alegerile viitorului. Mostenirea celulara a incadrat taranii, valorile traditionale si nevoile depasirii conditiei de dupa dezastrul comunist a lasat si ea urme pentru deciziile care au urmat.

M-am trezit la 20 de ani cu strigatul catorva generatii de femei demult plecate, in vena. Care femei cheama la feminism. Cand domol, cand extrovertit. Si care ar purta si poale din Tara Lapusului si ciudateniile Dior.

In toata goana dupa regasire si implinire, nu am avut indoiala niciodata. Inca ma vad facand fan pe vaile Tarnitei, crezand ca o cruce de-a Lui Dumnezeu mi-a marcat pielea. Daca mi s-a parut ori a fost aievea, nu stiu daca mai are importanta. Dar pentru ca am crezut ceea ce-am vazut cu ochii de copila, si pentru ca am simtit aripile povestind cu bunicu ‘ Sofron lucruri marete, mi s-a parut cel putin firesc sa caut raspunsuri pe drumuri ce nu vor contura o viata linistita, langa cratita si maieul transpirat.

Indoieli nu. Chiar daca uneori, adeseori, lumea nu intelege despre ce naiba vorbesc. Ori capat diagnosticul sindromului „Maica Theresa”, ori  ma lovesc de cliseul „e mai usor sa salvezi lumea decat sa te salvezi pe tine.” Atunci am un fir de regret. Pentru o clipa imi doresc sa fiu altfel. Fara zbucium, impacata cu venitul consistent si-un sot care, inca, ma iubeste.-:)

Parintii mei sunt fericiti daca eu sunt fericita. Iar eu sunt fericita cat timp pot sa zbor, sa invat, sa ajut oamenii si sa traiesc o viata care face o diferenta si lasa un mesaj. Pentru cliseul unei lumi mai bune, mai drepte.

Cand am spaima greutatii pe care am ales sa o duc, ma gandesc la punctul in care eram inainte sa ma infricosez. Pentru ca o spaima o inlocuieste pe alta, un demon il scoti cu alt demon, evoluand inspre o femeie noua, de fiecare data.

Aat pentru astazi.