Român în Europa, Ultimi emigranti, primii europeni

Dumneavoastra stiti ce drepturi aveti daca lucrati in Belgia?

Poster ACV 1

Daca lucrati in Belgia si va izbiti de o serie de chestiuni la locul de munca care necesita raspunsuri si nu stiti incotro sa mergeti, puteti cere ajutorul celor de la sindicat. Alaturi de colegii mei de-acolo, va veti gasi drumul.

Iata, de exemplu, cateva dintre intrebarile la care sindicatele belgiene pot sa va raspunda: Sunteţi în căutarea unui loc de muncă? Salariul dvs este prea mic ? Aveţi întrebări legate de acordurile încheiate în sectorul de activitate în care lucraţi? Aveţi întrebări legate de asigurarea socială şi drepturile pe care le aveţi în calitate de angajat? Sunteţi în conflict cu angajatorul dvs? Aţi fost trimis în şomaj temporar sau definitiv? Întâmpinaţi dificultăţi în înţelegerea legislaţiei muncii şi sociale?

In toamna ne vom intalni cu ei pentru a va raspunde in cadrul unei sesiuni de informare la centrul ACV/CSC.  Pana atunci, consultati ghidurile  pe care ni le-au dat ca sa vedeti cu ce anume va pot ajuta sindicatele, si nu ezitati sa imi scrieti daca aveti nelamuriri.

Ghid drepturi lucratori in Belgia