In doua luntrii

646x404

Marea Britanie isi impune regulile si dupa 5O de ani de Europa Unita. Piata fortei de munca si lucratorii sunt instrumente economice si de competitivitate. Putin importa, vad, daca e sustenabila ori ba. Daca au sa reduca alocatiile copiilor ramasi in urma la nivelul celor din Romania, i-as fi rugat sa plateasca lucratorii romani din intreprinderile britanice din Romania la nivelul britanicilor. Ca sa nu fim doar o piata de desfacere.

Cameron s-a inconjurat de eurosceptici si de discurs anticomunitar pe cand urca in popularitate. Acum, si daca ar vrea sa dea inapoi, nu mai poate. Trebuie sa organizeze acest referendum. In ciuda acordului incheiat, exista in continuare posibilitatea ca britanicii sa isi doreasca iesirea. Pe fond nervos si de neincredere in politica. S-ar crea un precedent urat pentru viitorul european. Dar, pe de alta parte, daca raman, sunt nitel…iesiti oricum.

« Acordul va permite Marii Britanii şi oricărui alt stat UE să activeze oricând în următorii şapte ani o clauză care va permite limitarea indemnizaţiilor sociale de care beneficiază angajaţii străini veniţi din altă ţară europeană, în cazul în care vor fi presiuni semnificative asupra serviciilor publice naţionale. Aceste limitări pot fi aplicate asupra unui individ pentru o perioadă de maxim patru ani, şi trebuie reduse gradual după primul an.

De asemenea, acordul vizează şi o recalculare a alocaţiei de statul britanic copiilor rămaşi acasă ai muncitorilor comunitari din Marea Britanie, care va fi indexat la o rată mai scăzută, calculată în funcţie de costul de viaţă din ţara în care sunt crescuţi copii – cu efect imediat pentru viitorii migranţi.”, titreaza Adevarul.

http://adevarul.ro/international/europa/acord-liderilor-europeni-privind-termenii-mentinerii-marii-britanii-ue-1_56c78a435ab6550cb8fde35b/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *