Copiii se fac inainte sau dupa ?

N-as fi vrut sa scriu despre asta, dar ma bate gandul de ceva vreme. Fiindca ma aflu astfel. Nu stiu cand au trecut anii. Am fost destul de…ocupata. Unii spun ca asta se cheama construirea unei cariere si fac parte din nu stiu ce cutie in care au pus toate muierile astea lipsite de sentiment matern si care nu vor alta implinire de cat cea profesionala. Si din afara, judeca judecati de valoare, nestiind sa rada si sa se bucure de viata. Stiai ca atunci cand vorbesti de altii, in fapt, eviti sa-ti discuti propriile probleme?

Ma uit in cutia asta unde ma asezati si nu aflu pe nimeni, nu e nimeni acolo. Toate cele apropiate mie, care nu avem copii, suntem perfect…normale. Toate ne dorim, si toate reactionam in parametrii normali la dorinta noastra. Momentul in care se prinde o sarcina, nu este treaba voastra, ci a noastra. De intimitate.

Intrebarile de genul : « no, voi pe cand ? De ce nu faceti ca anii trec » sau « trebuie sa faci copii acum, uite eu am doi si mai vreau », sincer nu ma intereseaza, ba chiar le aflu jignitoare.

Nu ne-am nascut deodata, nici la fel. Nu ne-am construit destinul laolalta si nici nu ne vom creste copiii impreuna.

Noi nu suntem in cutia in care ne asezati voi. Nu suntem nici femei de success si nici de cariera. Suntem oameni care traim altfel decat voi. Si vom avea copii atunci cand sarcina va prinde si Dumnezeu ne va binecuvanta.

Privind acum la voi, as putea sa spun deasemenea ca sunteti cu totii intr-o cutie. Dar nu pot. Pentru ca va vad firesti si frumosi, in normalitatea pe care v-ati creat-o. Si pe care o respect. Voi puteti face acelasi lucru ? Sau exista o regula privind momentul in care se fac copiii ?

O părere la “Copiii se fac inainte sau dupa ?

  1. Codruta, de cand te intereseaza ce spune ..gura lumii??Copiii vin cand ii da Dumnezeu, dar ai dreptate, intrebarile , parerile expuse de tine sunt incredibil de intime si din punctul meu de vedere. Si ma refer aici mai ales la o anumita,, intimitate ,, de dorinta, si de gand .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *