Va doresc sa traiti tziganeste!

Sa va tremure genunchii si sa va arda sanjele incins ca plita sub limbile flacarilor in lemne uscate de poienita, in mijloc de padure, la poale de munte.

Sa va desfaceti parul in mireasma florilor de vara indragite, si sa calcati apasat pe pamantul racoros. Stati mereu cu talpile pline de tina.

Sa va aruncati in valuri spumegate de rau curat si iute, in rochii colorate si pasi repezi catre nirvana. Sa stropiti cu bucuria jocului vostru ramuri de salcie si petale de flori nemaivazute. In reinvierea lor sa bata soarele curcubeul. Huciul sa va ascunda de sarutul vantului si-apoi sa va dea forta lui furtunoasa .

Scufundati-va sub apa raului cristalin si nu va mai fie teama sa iubiti. Niciodata. Iesiti descantati de rele si strigati-va, la dans.

Atingeti cu degetele tineretea si energia anilor de-nceput. Imbratisati si cutezati sa mangaiati struna subtire, tziganeasca. Luati in deradere cele ce nu va trebuiesc! Imprumutati doar cat aveti nevoie sa traiti si iubiti-va!!! Inconjurati-va in roata si inaltati la ceriuri glas, catre Dumnezeu.

Radeti si sfidati cu cele intelese, prostia!

Luati ce-ai al vostru cu blandete si nu distrugeti muzica. Este tot ce avem mai de pret. Ea ne leaga, ea dezleaga. Cantati-va trairea cutremurand muntii si schimbati omenirea. In bine.

Eu am nevoie de tzigani! Si cu aceasta stare va doresc si voua sa pasiti in viata.

Damian Draghici

 

2 păreri la “Va doresc sa traiti tziganeste!

  1. Ca de obicei, Codruta, articolul e extraordinar.!. Atinge sufletul …dar cand se ridica la minte…hmmmm revenim la cruda realitate din pacate, realitate care te izbeste cu toata brutalitatea ! Da, tiganii in totalitatea lor trebuie sa traiasca alaturi de noi ,dar respectand acelesi reguli sociale ca si noi, sa muncesca la fel ca noi si atunci totul o sa fie ok. Educatia e singura lor salvare, la fel ca si a noastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *