Cand l-am cunoscut pe Damian Draghici

Codruta&Damian

Am vazut aceeasi forta si energie ca pe scena. Ma uit bine la el si vad ca vrea sa faca o diferenta. Ba chiar si-a pus in gand sa mute muntii din loc. Isi iubeste originile si vrea sa le consolideze intr-o Europa

aţãţatã impotriva tziganilor. Die va gasi impotrivire, atunci sa stie ca e pe drumul cel bun.

Te miri de unde are atata trezire la viata si deschidere catre o lume mai buna. Ar putea sa-si vada de viata linistit, dar daca te uiti bine la trairea ce-o emana pe scena, vei sti ca nu e construit asa.

Este capabil sa transmita mesaje atat de puternice si cu continut, incat oricat de incuiat sa fii, ca tot iti vor da de gandit.

Lumea tziganeasca este extrem de complexa, este la fel ca muzica lor. Cea mai mare realizare a Europei va fi integrarea rromilor in societate, aceasta fiind indeplinita, restul vor decurge firesc, ca Tiblesul in razele soarelui, vara. Exercitiul de simt civic si responsabilitatea sociala fata de altii, solidaritatea si organizarea din interior spre formarea indivizilor pentru a participa decent la viata sunt provocarile de incluziune sociala pe care Europa, daca le indeplineste, va revolutiona.

Ganditi-va cat de mult v-ar placea sa mai aveti batrani in sat care sa mai invete nepotii colinda la vioara de Craciun. Dar n-ati vrea sa-i mai vedeti pe cei tineri chinuindu-se ca nu au cum sa-si vanda podusele agricole obtinute in conditii de sustenabilitate, nu? Ei, tot asa, ne place sa cante muzica lautareasca pana dimineata la nunta, sa traim, dar nu mai vrem cersetorii in interesectii si nici blamarea tarii.

Damian Draghici te provoaca sa gandesti si sa iubesti. Liber. Intrebarea este, cati avem curajul sa facem asta? Pentru ca e nevoie de curaj. Sa poti schimba ceva.

Multumesc, Damian!

3 păreri la “Cand l-am cunoscut pe Damian Draghici

  1. Codruta, degeaba vrem noi sa schimbam ceva daca ei nu vor. Idealizarea vietii lor nu cred ca e cea mai buna cale.LEGI, MUNCA, PERSEVERENTA SI EDUCATIE.. Asa poate mai avem o sansa ei si noi.. Azi a fost omorat un stundent intr-o statie de autobuz pt ca le-a atras atentia unor romi ca nu e ok sa parcheze pe trotuar in statia de autobuz.. Cand a aflat tatal studentului ,a afacut infarct si a murit. Asta ziua in amiaza mare .Cei doi mizerabili erau romi. Aceste cazuri nu sunt exceptii. Absolut zilnic sunt vesti asemanatore. Damian Draghici si cei ca el sunt minunati, dar majoritatea lor nu pot fi priviti si receptati decat in conformitate cu faptele lor si noi facem eforturi sa nu absolutizam si sa condamnan toata etnia pt multele nelegiuiri si alte neajunsuri.

    • Da, Monica, eu inca sper ca prin educatie si organizare din interior se va face ceva pentru ei. Eu stiu ca situatia este extrem de grea, dar m-as angaja intr-o lupta sa-i ajut, sincer.

      • Codruta , intrebarea este; EI VOR CU ADEVARAT SA FIE AJUTATI ???/UNA E SA INCERCI SA RIDICI UN TRUPT INERT SI ALTA SA RIDICI UN TRUP CARE SE AJUTA SI EL CAT DE CAT , NU LASA ABSOLUT TOATA GREUTATEA PE TINE..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *