Lumea asta nu-i a mea

Nu-s bucata din negura globalizarii, nici nu stiu cum si unde sa mai aflu tarie si nervi la “ocaziile” create de piata muncii europene. Daca in 2006 m-au inchis trei zile si trei nopti cu doua saptamani inainte sa intram in marea familie UE, aflu ca de doua zile, la 5 ani dupa UE, (stiti, exista acest fenomen biblic cu « inainte » si « dupa », predestinat) o alta fata a fost retinuta in baza aceluiasi sistem abuziv, militienesc si securist belgian, la cativa pasi de institutiile europene, unde zburda discusurile popularilor despre viitorul european. Ca nu avea permis de munca si daca nu face rost de unul sa paraseasca Belgia, auzi ! Hello, trezirea, Adormitii Maicii Domnului ! Ca nu suntem maimute bananiere sa ne trimiteti din stanga in dreapta, urlatoare si strigatoare de ajutor ! Suntem liberi, indracitilor, sa ne plimbam picioarele ostenite pe unde vrem si cat vrem !

Cu o saptamana in urma o alta m-a cautat, sperand la ajutor, fiindca administratia publica nu gaseste de cuviinta sa ii reinnoiasca permisul de munca in conditiile in care angajatorul a uitat sa ii completeze o hartie. Dar bine ca taxe la stat a platit intre timp si banii au fost buni.

O alta ma cauta de zile bune, plangand ca a plecat din Romania sa isi caute un rost. Inca nu si-a aflat nici aici. Ar face orice numai sa poata plati scoala baiatului.

O alta imi spune ca munceste de dimineata pana seara pentru jumatate din salariul cuvenit.

Multi ma cauta in ultima vreme pentru astfel de probleme. Si de-as avea ziua toata as putea fi pe baricade la baioneta cu inteligenta mediocra a celor care nu vad mai departe de blidul cu mazare de pe masa. Ma-ntreb, scriind aici, nu-i cu putinta oare sa existe astfel de razboinici, investiti prin vointa politica, sa actioneze? Undeva prin ambasade poate? Sigur, in unele noi, cu resurse curate si vrednice.

Si lucurile asa se aseaza, pe aceasta latura. Si ucid orice fir al decentei si al Modelului European Social.

Nu-i asta lumea mea si daca maine ar fi sa vina alta mai buna, m-as da victima globalizarii nebune. Ma tem insa ca se pun bazele unei randuiri macrabe in care om pica precum sclavii pe plantatie, batjocoriti si siliti sa murim in chinurilor lipsurilor. Aceasta este lumea celor care au strigat austeritate, a FMI-ului, a liderilor politici care mimeaza crearea locurilor de munca numai in prag de alegeri si care au sufocat viitorul pruncilor din alba fasa.

Lumea asta nu-i a mea.

5 păreri la “Lumea asta nu-i a mea

  1. VAI TU CODRUTA CATA DREPTATE AI!!!!!!!! Am 2 PRUNCI SÌ NU STIU CEI ASTEAPTA IN LUMEA ASTA, PENTRU UN CARMOJ DE PAINE CAT OR TREBI SA REBDE?

  2. Cat de bine ca spuneti o realitate atat de grea a noastra a emigrantilor si cat de greu e ca suntem nevoiti sa stam aici atata timp cat ne oferim copiilor si noua, ceea ce in tara nu putem inca! Curaj si poate ne vom impartasi odata experientele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *