Hãulita

Ieri, Parlamentul European a adoptat pachetul legislativ de masuri anti-austeritate. De care chiar avem nevoie. Si zice asa:  statele din zona euro nu vor mai putea să ignore avertismentele Comisiei privind corectarea politicilor lor bugetare. Pachetul de legi privind guvernanța economică, votat în plen miercuri, va face ca statele să-și abordeze politicile economice defectuoase mai prompt, sa măreasca transparența, cere mai multă responsabilitate din partea statelor și ameliorează calitatea și corectitudinea statisticilor, asigurându-se că acestea sunt colectate independent. Toate bune pana aci.

Din cauza prevederilor foarte slabe pentru consolidarea politicilor de investitie si crearea de locuri de munca, lucrurile vor sta si mai rau pentru cetateni. Si parca mi-as fi dorit, cum de altfel ne era si vorba, ca masurile astea sa fie impotriva saracirii oamenilor, „the people”, mai. Aceia care va voteaza. Si care, sper sa nu uite.

Fara crestere economica, nu vor putea sa respecte cele sase angajamente de taiere a datoriilor si a deficitelor publice. Era nevoie de o mai mare angajare in politici de corectitudine sociala si investitii serioase in locuri de munca.

Da lasa asa. Poate trebuie sa ne ingropam o data cu totul ca sa ne revenim. Hai, bagam o hãulitã , ca altfel nu pot sa-i zic, si-apoi poate ne mai tragem sufletele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *