La coada vacii

Nu bine mi-am inceput saptamana ca iar vad tiparul cu vaicarelile statelor mari purtatoare de glorie economica pana acum nu de mult! De cand a dat laptele-on clocot si criza arde toate pieile tribului european, cautam scuze, ne cotim, ne dam in stamba, aruncam cu flacari sa ardem tot ce s-a construit pe ideea de integrare in ultimii ani! Ne gasim fraierii mereu, la coada Europei, da-i incolo de romani si bulgari ca nu-s buni numa’ cand mai “produc” cate un medic si-un “singer” valoros.

Cu cata neobrazare arunca esecul politicilor lor paguboase pe carca emigrantilor fie ei de ce natie o fi!

Nu au nici macar demnitatea sa isi asume raspunderea pentru cei penru care nu au dezvoltat programe de integrare sociala si formare profesionala. Ce-a fost in capul lor? Ce-au crezut, ca oamenii vorbesc engleza din fasa, ca femeile nu vor mai face copii, ca oamenii nu vor emigra, nu vor circula?

Fenomenul emigrarii nu l-au inventat romanii, totusi! Si nici tiganii, daca asta deranjeaza si mai tare!E in natura, e peste tot, la orice specie! Depinde de noi cum administram fenomenul. Iar restrictiile si actele de discriminare nu fac altceva decat sa incurajeze ilegalitaile, actele de xenofobie, saracia si munca precara! Asta vrem? Acolo om ajunge, la coada vacii daca nu termina cu prosteala asta cu: emigrantii, cauza tuturor nenorocirilor!

Nervii mei vin de-aci:

Citesc de pe site-ul Jurnalului National ca premierii britanici Gordon Brown şi Tony Blair au ascuns, ani de zile, rezultatele unui raport a cărui întocmire ar fi costat 165.000 de lire şi care relevă că un sfert dintre imigranţii români şi bulgari au un nivel redus de educaţie- ca cica asa susţine tabloidul britanic conservator Daily Express. Ni se mai spune ca daca se stia acest lucru prin 2007, Romania nu mai intra in Uniunea Europeana…si-apoi se cearta si deontologii lor intre ei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *