Fără categorie

Mama, maine e ziua ta, de Sf. Marie, si io-s pe drum spre emigrare

Mama la calculator

Acum o luna fix, ti-am spus ca nu mai merg inapoi. Asa fac de fiecare data cand viu acasa. Mi se aliniaza inima cu a ta si mni se pare deajuns. Uit de ce am plecat si ce fac acolo.

Ma ascund langa tine, mama. De aceea nu-mi trebe sa vad pe nime cand is cu tine. Lumea asta ma stoarce de puteri. Mni draga viata, da’ nu mi-a pare rau. Ase die tare ma rupe plecarea, de fiecare data. Si cu cat trec anii, cu atata mni se pietruieste, stana, inima.

Cineva mi-a spus de cateva ori ca pre ma jeluiesc. Am bagat si io de sama. Mai stii, tu, mama, cand povesteam de zona liricului a Maramuresului, ca s-ar hi nascuta in Tara Lapusului, tara me ? Ma gandesc ca doina sufletului meu ce-si plange dorul a hi hiind incrustata-n celulele astea de le port cu mine.

Nu hi mama suparata. N-am bucurie mai mare decat sa ne stim sanatosi pa noi toti. Si voiosi. Cui nu-i place voia buna, a plati muteniile si-a culege relele. Dumnezeu nu doarme cu capu pa manastire, io-s coptil pribeag pan lume, da il port cu mine.

Afla ce n-am apucat sa-ti spui. Ca-s bine. C-am vazut si-am capatat de toate. Si-atata-s de iubita, mama, de-mi vine uneori a zice, gata ! Si-am zis !

Ai grija de tata, mama. Si io oi ave de Ligia.

Nu plange, mama. In culmea departarii si-a jelei din cuvinte, io is chiar fericita. C-am capatat de toate. Si inca-s la jumate. De drum.

De nu erai tu asa cum te-a lasat Dumnezeu, ce eram eu pe lumea asta ? Ma iarta, dara mama, de cele ce-am gresit, ca-s tare cu neastampar si plina-s de pacate. Iti multumesc, maicuta, die cate mi le dai, oi zice-o ruga draga, cu suflet catre Rai.

La multi ani, mama !